• Добредојдовте во Националниот Парк Маврово
  • Јазик
    • English
    • Македонски
    • Shqip
    Македонски

Овчарски средби - Ден на одгледувачите на овци и кози

Activity Type

Настани

About

Секоја година на ден два пред Петровден или Галичката свадба, на месноста викана „Смрдливи води“ се одржува манифестацијата „Ден на одгледувачите на овци и кози“. Како дел од оваа манифестација се организираат натпреварите во стрижење и молзење, дегустација на сирење и нивно оценување, борби на пеливани, промоција на кучиња Шарпланинци и сл. Манифестацијата е проследена со богата културно уметничка програма.

Price From

1.00

Geo Location

 Show

Contact

{}

Мапа и локација